fbpx Skip to main content

Recenze: Roll-on parfém Kvitok Fruity

Parfémy v mém životě posledních několik let nehrály roli. Když máte malé miminko, chcete, aby čichalo vaši přirozenou vůni, ne umělý parfém, a po několika letech na mateřské jste rádi, když si ráno vůbec dáte deodorant. Přidejte k tomu non toxic způsob života, kdy kritéria přírodního parfému splňuje jen pár značek, a když už, stojí ranec. Dohromady se zero waste životním stylem, kdy v prvé řadě odmítáte zbytečný odpad, byl pro mě parfém nadbytečnou záležitostí. Čas ale uzrál a když chcete vyrazit zpátky do světa, není od věci mít v záloze nějakou tu příjemnou vůni.

S parfémy na olejové bázi jsem zatím zkušenost neměla, proto jsem si na vyzkoušení vybrala roll-on olejový parfém Fruity od slovenské značky Kvitok. S Kvitkom mám jen samé dobré zkušenosti, co jsem si koupila, mi vždy vonělo úžasně, a tak jsem doufala v úspěch i pro tentokrát. Výhoda olejového parfému je, že se na těle udrží déle než parfém na alkoholovém základu, o pokožku zároveň pečuje a hydratuje ji, nevyvolávají žádné nežádoucí účinky jako chemičtí kolegové a dá se použít i pro aromaterapii, kdy vůně esenciálních olejů dokáží stimulovat naši náladu.

Oproti klasickému parfému se nanáší pouze na pulzní body – na zápěstí, kůži za ušima, krční tepnu, loketní a podkolenní jamky, oblast spánků nebo dekolt. Je dobré počkat, než se parfém vstřebá a nepřetírat si po aplikaci po kůži (např. zápěstím o zápěstí, jak jsme zvyklí). Teplem se vonné složky uvolňují rychleji a výdrž parfému tak klesá.

Parfém Fruity obsahuje jojobový olej, který je velmi oblíbený pro své hypoalergenní vlastnosti, vhodnost na každý typ pleti, obsahuje vysoké procento vitaminu E a pomáhá udržovat pleť vláčnou a hebkou, a také hroznový olej, díky němuž se parfém dobře vstřebává. Jako hlavu parfému výrobce uvádí malinu, broskev, anýz, jako srdce černý rybíz, růži a fialku a v základu je vanilka a karamel.

Roll-on parfém Fruity

Když mi do ruky přišel roll-on parfém od Kvítku, byla jsem překvapená jeho velikostí, je to takový maličký pomocníček do kabelky. Tenhle formát je opravdu skvělý na cesty nebo na každodenní cesty mezi lidi. Spíše ale než do kanceláře nebo na párty bych ho doporučila do kabelky slečny v náctiletém věku. Parfém je slaďoučký, nejvíce vnímám vůni malin, jemně se v něm prolévají ale i ostatní vůně – černého rybízu, růží či fialek. Vanilku bych v parfému neobjevila. Skvělé, je, že vůně zůstává neměnná i několik minut po aplikaci, pouze se trochu zjemní.

Tahle sladká kombinace je živá a hravá, za mě bude nejvhodnější pro mladé slečny, které s voněním začínají. Můžou si k němu rovnou přihodit i deodorant nebo šlehané tělové máslo ve stejném duchu. Díky přírodnímu složení se nemusíte bát nějakých nežádoucích účinků, leda toho, že obdarovaná dívka bude mít nejspíš permanentní chuť na sladké bonbony nebo malinovku 🙂

O značce Kvitok

Kvitok je značkou ze Slovenska, které založila původně pod jménem Navia Martina Dudová. Ta po studiu lékařské i chemické fakulty došla k prozření, že ne všechna chemie je pro naše tělo v pořádku a začala svou pozornost soustředit na přírodní kosmetiku. Její výrobky jsou nejen přírodního složení, z převážné většiny rostlinného původu a netestované na zvířatech, ale dbá i na obalový materiál, ve kterém dává přednost recyklovanému papíru či sklu. Tam, kde ani sklo z důvodu ochrany obsahu nestačí, využívají rostlinného plastu PLA. Protože důsledně dbají o co nejmenší odpad, ve vlastním recyklačním programu sbírají staré obaly, čistí je a dále používají znovu.

Roll-on parfém Fruity

Co dalšího od Kvitku doporučuji?

Svou kouzelnou vůní mě omámil šlehaný tělový krém Něžný dotyk. Krásně se roztírá a perfektně hydratuje, používám ho na nohy i na ruce. Dobrou zkušenost mám i s deodorantem od Kvitku, momentálně používám Chladivý vánok. Je sice potřeba ho během dne aplikovat vícekrát, ale na to jsem z přírodních deodorantů celkem zvyklá. Chladivý vánok příjemně osvěžuje i v parných letních dnech.

Co mám doma od Kvitku
V červenci můžete veškeré produkty od Kvitku koupit na Econee s 15% slevou, takže kdo chce zkusit něco voňavého, šum tam! 🙂

Leave a Reply