Skip to main content

Špaldové muffiny s ovocem

Muffiny jsou hrozně fajn buchta na cesty, protože se nikde nedrolí (na rozdíl od klasické nakrájené pekáčové), a snadno se jí i malým jedlíkům. Koupila jsem si na ně kdysi 12 silikonových formiček, které s radostí používám, protože je nemusím ani vymazávat, ani vyskládávat papírovými košíčky (které poslouží jednou a pak letí do koše, v lepším případě na kompost).

Protože jsem si recept na tyhle muffiny tak trochu vymyslela, říkala jsem si, že si ho musím někam poznamenat. No a kam jinam 🙂

MUFFINY

  • 2 hrnky špaldové celozrnné mouky z poctivého mlýna
  • 1 lžička kypřícího prášku z bezobalového obchodu
  • 1 hrnek jogurtu od dobrého farmáře
  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • trochu slunečnicového oleje (lila jsem od oka, ale cca 2 lžíce)
  • trochu cukru dle vaší volby, chcete-li muffiny sladší
  • špetka soli
  • hrst rozinek (znovu dle chuti)

Když děláte muffiny s ovocem, můžete si dovolit nechat těsto méně sladké, protože ovoce ho dosladí.

Smícháme mouku s kypřícím práškem, solí a cukrem, dáváte-li, přidáme vejce, olej a jogurt. Po rozmíchání směsi vsypeme rozinky. Nalijeme trochu těsta, poklademe ovoce, dolijeme druhou půlku těsta a znovu poklademe ovoce. Dejte pozor, ať těsta není v košíčkách moc, ať vám neutečou 🙂

A teď uvařit kávu a pochutnat si!

 

Napsat komentář