fbpx Skip to main content

Den padesátý šestý – nákup na trzích

Jednou za měsíc se u nás konají farmářské trhy. Většinou po víkendech trajdáme mimo domov, takže nemáme šanci je navštívit. Dnes mi to ale po delší době vyšlo, a tak jsem se těšila, že dokoupím lokální zeleninu, jelikož jsem nestihla tento týden bedýnku, a vezmu nějaké poctivé maso nebo sýr.

A jsem zase zklamaná. Nejen, že jsou u nás trhy málo často, ale bez obalu se tady dá nakoupit jen 5 druhů zeleniny, více jí na výběr ani nebylo, trocha pečiva, uzeniny a směsi koření (ani ne jednodruhové). Jogurty, sýry i vajíčka se prodávaly ty samé jako v naší zdravé výživě o 100 m vedle.

Moc nerozumím tomu, jak je možné, že na rádoby farmářských trzích jsou veškeré sýry (ať už kravské, ovčí či kozí) zabalené v plastu. Že kuřata a králíci jsou poctivě zaizolované v igelitu. Že jsou domácí frgály zatavené ve fóliích. Nějak mi to celé nedává smysl.

Tak si tak přemýšlím, zda jsou ty obalové stroje natolik dostupné, že je mají už opravdu všichni, anebo mají naše trhy s farmářskými společný akorát název.

A domů se vracím jen s bramborami…

Původní příspěvek zde:

Leave a Reply

%d bloggers like this: