fbpx Skip to main content

Den padesátý sedmý – domácí termix

Také jste v mládí milovali Termix? Když jsem si na něj před nějakým časem vzpomněla, rozhodla jsem se zkusit domácí variantu, u které přesně vím, co v ní je. Postup je přitom opravdu jednoduchý – uvařím puding, smíchám jej s tvarohem, nechám vychladnout a pak už jen mlsám.

Když jsem teď v obchodě viděla bio tvaroh (s vratnou sklenicí), řekla jsem si, že to zkusím znova, posledně nám hodně chutnal. Namísto hotového pudingu jsem koupila kukuřičný škrob (protože tradiční puding, který jsem kupovala předtím, obsahoval prakticky jen kukuřičný škrob, cukr a vanilku), takže jsem ušetřila pár kousků papíru. 50 g škrobu jsem svařila se lžící medu, lžící kakaa a doma vyrobeným kokosovým mlékem. Do lehce vychladlého pudingu jsem vmíchala tvaroh.

Bohužel konzistence tohoto tvarohu není stejná jako tvarohu “vaničkového”, se kterým mi výsledný Termix přišel o dost lepší a víc připomínal ten kupovaný. Tenhle hrudkovaný tak nějak není ono. Tak až jednou přijde zase chuť, budu hledat tekutější tvaroh s vratným obalem. Máte tip?

Původní příspěvek zde:

Leave a Reply

%d bloggers like this: