Skip to main content

Den padesátý pátý – hořčice

Pokud člověk nesežene stáčený ocet (což se mi zatím nepovedlo) nebo si nevyrobí doma vlastní (na což jsem zatím neměla odvahu), myslím, že není až tak podstatný rozdíl mezi tím, jestli se koupí ocet v láhvi nebo hořčice ve skleničce. Nicméně Bea ve své knížce domácí hořčici zmínila a já ji chtěla vyzkoušet.

Vzhledem k tomu, že mám velice opakovanou zkušenost s nezdařilými prvními pokusy, začala jsem s opravdu malou testovací dávkou – a mé rozhodnutí se ukázalo jako správné.

Recept byl (upraven na čtvrtinu):
25 g hořčičného semínka
60 ml jablečného octa (5%, 10 ml naředěno vodou)
1 lžíce medu
špetka soli

A hořčice má teda fakt grády. Někomu, kdo je zvyklý na klasickou plnotučnou bych jí asi fakt nenabízela 

Podělíte se o vaše zkušenosti s domácí hořčicí? Nebo osvědčenými recepty?

Původní příspěvek zde:

2 thoughts to “Den padesátý pátý – hořčice”

Napsat komentář

%d blogerům se to líbí: