fbpx Skip to main content

Den padesátý čtvrtý – chléb

Pečení domácího kváskového chleba dost pravděpodobně odpad navíc ani nevytváří, ani nešetří. Nicméně skvěle chutná.  Pokud se vám náhodou stane, že nějaký ten kousek zbyde, ztvrdne a na zahradě nemáte žádné slepičky (nebo nemáte ani zahradu), nezkoušejte ten poklad vyhodit. Můžete jej umlít na strouhanku a použít třeba:

  • k zahuštění guláše
  • k polévkové zavářce do zeleninových vývarů
  • při vaření chlebové polívky
  • na zahuštění různých placiček
  • na krutonky
  • obalit ve vajíčku a udělat topinky ve vajíčku

anebo jakkoliv jinak, stejně, jako se využívá klasická strouhanka.

Prostě znovu jej využít a nevyhazovat.

Původní příspěvek zde:

Leave a Reply

%d bloggers like this: