Skip to main content

Ječné lívance (vegan)

Lívance jsem se chystala ve svém životě dělat několikrát a vždy mě odrazoval proces kynutí. Pak jsem ale našla recept, ve kterém stačí kypřící prášek, 5 minut a není k nim třeba žádných živočišných produktů, tedy zásoby jsou doma prakticky vždycky. Jej!

Recept jsem okoukala z blogu Zdravě jíst a jsou fakt vynikající, vajíčka ani mléko fakt nechybí!

No a kdyby se vám nechtělo klikat…:

  • 150 g ječné celozrnné mouky
  • 40 g ovesných vloček
  • 8 g kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 350 ml rostlinného mléka (anebo klidně vody)

Vše smíchat a nechat aspoň 5 minut odpočívat. Mouka a vločky nasáknou vodu a těsto zhoustne. Na pánvičku dělám vždy mini lívanečky po 6 ks, celkem z uvedeného množství mám 24 ks malých lívanečků. Vynikající jsou s javorovým sirupem, jakoukoli marmeládou či povidly a skvělé jsou i úplně samotné 🙂

A máme zas další jídlo, které nepotřebuje všude přítomnou pšenici 😉

Napsat komentář