Skip to main content

Den šestnáctý – rostlinné mléko

Už dlouhou dobu dávám přednost mlékům rostlinným před tím kravským. Dřív jsem kupovala rostlinné mléko v krabici, protože se mi zdálo, že má lepší chuť. Co jsem ale vylepšila svůj domácí recept, už si na mléko z krabice ani nevzpomenu – ale vlastně jo, vzpomenu, protože jsem šťastná, že ji kupovat nemusím 

Nejraději máme mléko makové. Se špetkou soli a trochou medu (či javorového sirupu nebo pár datlí) je prostě top. Teď ještě čekám, kdy se na trzích zase objeví sypaný mák, abych ho mohla nakoupit do vlastního pytlíčku 

Recept:
Přes noc si namočím 50 g máku do 500 ml vody. Rozmixuji dohladka, přecedím přes plátýnko (nebo utěrku). Přidám špetku soli a sladidlo dle chuti (med, jakýkoliv sirup, datle).

Domácí makové mléko

Původní příspěvek zde:

2 thoughts to “Den šestnáctý – rostlinné mléko”

    1. Mák nemletý. Tím rozmixováním se vlastně rozemele a u toho mletí uvolní tuk, který se smíchá s vodou a vytvoří „mléko“ 🙂

Napsat komentář