fbpx Skip to main content

Den šedesátý šestý – vaříme z odpadu

Ředkvičky jíme rádi a poslední dobou docela často, ale dlouho jsem hledala odvahu na to zpracovat jejich listy a vždy jsem je nemilosrdně házela do kompostu. Protože už jsem viděla nějaké recepty na pesto z ředkviček, rozhodla jsem se, že to dnes vyzkouším.

Inspirovala jsem se tímto receptem: http://zachranjidlo.cz/recepty/pesto-z-dynovych-semen-a-redkvickovych-listu/ Namísto dýňových semínek jsem použila napůl dýňová, napůl slunečnicová, ale lze použít i jakékoliv ořechy (piniové, kešu, vlašské) a parmazán jsem vynechala.

Jen jsem zřejmě měla málo listů, a tak je pesto takové tužší, určitě by to spravila třeba citrónová šťáva, ale tu zrovna doma nemám  Pesto jsem použila na těstoviny (kupované v Bezobalu), ale určitě bude výborné i na chleba.

Chutná to překvapivě fakt dobře, i synovi chutnalo 

Původní příspěvek zde:

Leave a Reply