Skip to main content

Den osmdesátý druhý – vaření bez obalů

Nikdy jsem nebyla moc dobrá kuchařka. Vaření mě moc nebaví, vždycky nakouknu do ledničky a udělám směs od oka, která zabere pár minut. Sem tam ale hledám inspiraci, zadám do Googlu pár ingrediencí, které jsou doma k dispozici a kuchtím dle receptu.

Mnoho lidí má pocit, že nejde vařit jen z potravin nakoupených bez obalu, navíc často žijí jen z běžných českých receptů se spoustou oleje, zalévané smetanou, apod. Třeba květák jsem dost dlouho znala pouze smažený s bramborem – což je jídlo, které svému synovi ještě nějakou dobu dělat neplánuji. Takže jsem hledala a dnes uvařila naprosto bezobalově a zdravě k tomu 

Inspirací mi byl recept tady, který jsem si upravila dle svého, takže jsem použila:
Půlku českého květáku
Bulgur od oka nakoupený bez obalu v Opobchodě
Sušená rajčata koupené bez obalu před časem v Čočkův BioJarmark
Jarní cibulku naloženou do tašky taktéž bez pytlíků
Vajíčka od domácích slepiček ze zahrádky
Trošku farmářského másla koupeného do vlastní krabičky Na lontu – farmářské výrobky a zdravá výživa

Výsledkem je vynikající oběd bez pocitů viny  Tak dobrou chuť!

PS: Podělíte se o vaše oblíbené recepty z potravin bez obalů?

Původní příspěvek zde:

Napsat komentář

%d blogerům se to líbí: