fbpx Skip to main content

Den devadesátý – DIY háčkovaná houbička

Ačkoli je lufa fajn prostředek na mytí nádobí, někdy zkrátka nestačí. Nerada s ní myji například sporák a manžel se jí vyhýbá úplně. To byl důvod, proč jsem hledala nějakou jinou variantu, která by se v naší domácnosti uchytila.

Když jsem narazila na návod, jak uháčkovat vlastní houbičku na nádobí, říkala jsem si, že to musím zkusit. Inspirovala jsem se tedy tady a protože jsem na prvním pokusu nechtěla strávit příliš mnoho času, použila jsem širokou vlnu s háčkem číslo 6.

Houbička se dá prát, takže není nutné ji po pár týdnech vyhazovat jako běžné houbičky, které jsou za chvíli v rozkladu. Na rozdíl od lufy by měla vydržet díky možnosti praní mnohem déle.

Po prvním pokusu myslím, že něco jemnějšího by bylo asi praktičtější do ruky, a asi jsem úplně nevychytala rozměr, houbičku bych snesla o něco menší. Použitý materiál byl asi nevhodný, zřejmě kvůli mnoha vrstvám – houbička vůbec neschla a dost zapáchala, ani jsem neměla chuť ji prát a používat dále. Doporučuju tedy vhodně zvolit materiál a tloušťku.

Původní příspěvek zde:

Leave a Reply

%d bloggers like this: