fbpx Skip to main content

Nová verze bezodpadové mapy

Po měsících dlouhého snění a příprav je tady nová verze bezodpadové mapy. Co je nového?

Mapu najdete i pod starým odkazem, nicméně nově vás přesměruje na aktuální a konečnou adresu https://mapa.reduca.cz.

V prvé řadě je mapa přehlednější, rychlejší a hezčí 🙂 Vyměnili jsme mapové podklady – namísto map od Google používáme nyní české mapy.cz. Díky univerzálnějšímu řešení se nám do budoucna otevřel prostor pro přepnutí mezi více mapami, které brzy chystáme. Na mapě je možné kromě standardního přibližování a oddalování zobrazit svou aktuální pozici pomocí ikonky . Celá mapa je nyní responzivní, zobrazení na mobilním telefonu či tabletu je tedy již stejně pohodlné jako na počítači.

V levé liště také najdete posledních 5 nově přidaných míst, aby vám nic neuteklo.

Vyhledávání

Vyhledávat lze nyní nejen adresy v mapě, ale zadáním textu do řádku Hledat na mapě vyhledáváte nově i přímo v místech. Můžete si tak vyhledat všechny pobočky vašeho oblíbeného obchodníka, najít místo, u kterého znáte název jen přibližně anebo místo, které v popisu obsahuje určitý řetězec. Pokud je tedy popis místa dobře vyplněn a obsahuje vypsané konkrétní produkty, které dané místo nabízí, vyhledáte v tomto řádku i místa, která nabízejí třeba čočku.

Vyhledávání dle zboží funguje podobně jako ve starší verzi, navíc však můžete zvolit z více kategorií zboží a vyhledat tak obchod, který prodává na jednom místě vše, co sháníte k nákupu. Při kliknutí do políčka Hledat konkrétní zboží se vám rovnou rozbalí nabídka všech kategorií, které jsou aktuálně k dispozici, a stačí si jen vybrat.

Přepínání mezi jednotlivými kategoriemi míst (obchod, farma, e-shop, apod.) je nyní intuitivnější a rychlejší.

Detail místa

Největší změnou prošel detail místa. Namísto vyskakovacího okénka, které se na mobilních zařízeních nezobrazovaly dobře a neukazovaly plnohodnotné informace, najdete veškeré podrobnosti o místě v levém panelu. Po výběru místa se změní levá lišta, na které najdete název místa, fotografie místa, jeho hodnocení zákazníky, popis, vybrané kategorie nabízeného zboží, otevírací dobu a kontaktní údaje. Nově je umožněno odkaz na místo sdílet a to pomocí zkopírování adresy z adresního řádku nebo tlačítka  napravo od názvu místa.

Pokud jste přihlášeni, můžete místo ohodnotit, a to jak pomocí klasických hvězdiček, tak pomocí slovního hodnocení. Usnadníte tak dalším lidem rozhodování o tom, zda je místo vhodné k nakoupení či nikoliv.

Po přihlášení můžete k místům přiřazovat i fotografie. Fotografie slouží k jasnější představě o sortimentu, umístění anebo celkového dojmu místa a je možné jich přidat několik.

Pokud jste místo vytvořili či jste jeho vlastník, můžete jej editovat. Pokud jste vlastníkem místa, ale nemůžete jej editovat, kontaktujte mě. Chystáme možnost editace pro nepřihlášené uživatele, zatím však není možná.

Zpět na vyhledávání se dostanete pomocí tlačítka Zavřít v levém rohu levé lišty anebo kliknutím na jakékoliv místo v mapě.

Přidání nového místa

Přidat nové místo můžete po přihlášení pomocí tlačítka Přidat místo na mapě v horním menu. Údaje jsou rozčleněny do čtyř sekcí, ze kterých jsou povinné druh místa a název místa. Adresu místa vyplníte na záložce Mapa zadáním adresy do políčka Hledat místo na mapě vlevo nahoře (v mapě) a vybráním správné adresy. Snažte se vyplnit maximální počet údajů.

Po uložení místa můžete k místu nahrát i fotografii pomocí tlačítka Přidat fotku v pravém rohu levého panelu s detailem místa.

Nápady?

Podělte se s námi, jak se vám nová mapa líbí, a sdělte nám, co byste ještě vylepšili.

Leave a Reply

%d bloggers like this: